Gezinsvakantie

Als je van plan bent om met je gezin op vakantie te gaan en je oog is gevallen op de eilanden groep de Balearen in de Middellandse zee, dan is Menorca één van de fijnste bestemmingen voor een gezinsvakantie.

Net als de eilanden Ibiza en Mallorca heerst er een lekker warm mediterraan klimaat en er is altijd wel een briesje wat vooral in de warme zomermaanden heel aangenaam verkoelend is. Wat Menorca ook erg aantrekkelijk maakt om met een gezin heen te gaan, is dat het minder toeristisch is dan Ibiza en Mallorca.

Reistijd Menorca

Zie je op laatst genoemde eilanden in het hoog seizoen op bepaalde plaatsen veel feestende jongeren, op Menorca zul je die niet zo snel tegenkomen. Wat ook een belangrijk punt is, is de reistijd. Met kleine kinderen reizen is altijd prettiger als de afstand naar het vakantie adres niet heel ver is. Menorca ligt op maar twee uurtjes vliegen vanaf vliegveld Schiphol dus een perfecte afstand als je met kleine kinderen gaat. Op Menorca is een ruim aanbod aan hotels die gericht zijn op gezinnen met jonge kinderen. Zo is er in sommige hotels een animatie team aanwezig die leuke creatieve en sportieve activiteiten organiseren voor iedere leeftijd. In de kindvriendelijke hotels is ook gedacht aan kinderbedjes die je bij je verblijf kunt boeken en in de restaurants zijn kinderstoelen aanwezig. Favoriete plaatsen op Menorca om met kinderen heen te gaan zijn Arenal d’en Castell aan de noordkust en Cala’n Bosch wat aan de zuidkant van het eiland ligt. Cala’n Bosch is perfect als je voor de zee en het strand komt. Hier zijn diverse fijne zandstranden die geleidelijk aflopen in de zee. Grotere kinderen kunnen zich ook uitstekend vermaken aan deze kant van Menorca. Je kunt bij Cala’n Bosch namelijk heerlijk zeilen en surfen en dankzij het kristal heldere zeewater is het tevens prachtig snorkelen.

Wat te doen op Menorca?

Voor sportieve wandelingen kun je het beste een hotel boeken aan de noordkant van Menorca. De meeste hotels zijn te vinden in Arenal d’en Castell. Arenal d’en Castell heeft ook een heerlijk langgerekt kindvriendelijk strand die langzaam afloopt in de zee. Vanaf deze plaats ben je snel in de hoofdstad van Menorca, Mahon. Fijn als je het prettig vindt om snel bij je accommodatie te arriveren na je vliegreis. In dit gedeelte kun je met het gezin heerlijk wandelen. Met oudere kinderen kun je naar het hoogste punt van Menorca lopen. Via een 3 kilometer lang slingerpad kom je aan op de 350 meter hoog gelegen Monte Torro. Dus zoals je ziet is Menorca een perfect eiland voor een geweldige gezinsvakantie.