Feesten en uitgaan

Als je gigantisch wilt gaan feesten tijdens je vakantie dan is Menorca niet het aangewezen eiland om naar toe te gaan. Grote feesten die je op Mallorca en Ibiza hebt vind je hier in ieder geval niet in die mate. Menorca is wel uitstekend geschikt als je een combinatie wilt van een zon, zee en strandvakantie plus een bezoek aan een club. Menorca is gewoon veel rustiger dan naastgelegen eilanden en trekt daarom ook meer jonge gezinnen en rustzoekers aan. Dat wil overigens niet zeggen dat Menorca saai is. Op Menorca is het namelijk wel degelijk mogelijk om uit te gaan, alleen zul je hier niet zo gauw de hordes feestende jongeren tegen komen zoals soms op Ibiza en Mallorca. Iets wat veel vakantiegangers als een groot voordeel beschouwen trouwens.

Uitgaansgelegenheden

De uitgaansgelegenheden van Menorca vind je voornamelijk in Mahon en Ciutadella. In Mahon bevindt zich het uitgaansleven voornamelijk bij de haven langs de Martines Atlante Boulevard. Druk bezocht bij de haven is de Akelarre Bar waar je op de begane vloer, behalve dat je er heerlijk kunt eten, ook kunt genieten van gezellige live muziek. Op de eerste verdieping van de Akelarre Bar kun je los gaan op de tonen van de opzwepende muziek die ’s avonds door de d.j. gedraaid wordt.

Bijzondere uitgaansgelegenheid

Wil je naar één van de bijzondere uitgaansgelegenheden van Menorca dan moet je zeker een bezoek brengen aan Cala en Porter. Hier vind je op een unieke locatie club Cova d’en Xoroi. Deze club is uitgehouwen in een grot bij de kliffen aan de zuidkust. De sfeer is er geweldig en het uitzicht daar is waanzinnig. Geniet onder het genot van een heerlijk drankje van de hippe muziek die gedraaid wordt door een goede d.j. en van de ondergaande zon. Ben je een fervent salsa liefhebber dan is de salsa club Asere een echte aanrader. Deze club is te vinden in het centrum van Ciutadella. Ligt je hart meer bij de jazz muziek dan moet je echt naar San Climent gaan. In dit rustige dorp is een oude jazz club die jaarlijks duizenden jazz liefhebbers van over de hele wereld trekt.

Houd je meer van een mengelmoes aan muziek dan kun je het beste naar club Esfera in Ciutadella gaan. De diverse muziek die er gedraaid wordt trekt een gevarieerd publiek. Er komen hier ook veel bewoners van het eiland zelf en de sfeer is er gezellig.