Bezienswaardigheden ( top 10 )

Als je op Menorca bent wil je natuurlijk de leukste en mooiste bezienswaardigheden bezoeken. Om je een handje te helpen hebben we de 10 favorietste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

Mahon

Op de eerste plaats staat uiteraard de hoofdstad van Menorca Mahon. De hoofdstad is gezellig met smalle straatjes en leuke winkeltjes. Het centrum is voor een gedeelte autovrij en heeft een prachtig dorpsplein Placa d’Espanya waar mooie historische gebouwen staan. Bij het plein is de gezellige vismarkt waar elke dag verse vis verkocht wordt. Ook de stadsmarkt is hier voor verse groenten en Spaanse lekkernijen.

Monte Toro

De Monte Toro is met zijn 350 meter het hoogste punt op Menorca. Een mooi slingerend pad brengt je naar boven waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht over het eiland en over de zee. Het oude klooster dat er staat is ook een prachtige bezienswaardigheid die stamt uit 1670.

Puerto de Ciutadella

Een prachtig haven plaatsje is Puerto de Ciutadella die ook met kleine kinderen leuk is om te bezoeken. Je kunt er heerlijk slenteren door het levendige centrum, de haven bezoeken en lekker eten in één van de vele restaurants die er aanwezig zijn. Ook kun je vanaf hier een boottocht maken naar bijvoorbeeld Mallorca.

S ‘Albufera d’Es Grau

De natuur- en wandel liefhebber mag absoluut een bezoek aan deze prachtige bezienswaardigheid niet overslaan. Tijdens een wandeling in het grootste natuurpark van Menorca kom je op de wandelroutes de mooiste flora en fauna tegen in een zeer gevarieerd landschap.

Playa de Binigaus

Als zon, zee en strandliefhebber moet je Playa de Binigaus zeker een keer bezoeken. Dit mooie lange strand ligt op een kwartiertje van het gezellige plaatsje Santo Tomas en is vooral favoriet door het enorm heldere zeewater. Voor naturisten is er ook een gedeelte van het strand toegankelijk gemaakt.

Cova d’es Coloms

Cova d’es Coloms is de grootste natuurlijke grot van Menorca. Via een goed begaanbaar voetpad kom je na een wandeling van ongeveer een half uur uit bij de indrukwekkende bezienswaardigheid de “Kathedraal”, hoe deze grot ook wel genoemd wordt. In de grot die een lengte van ruim honderd meter heeft en een hoogte van bijna 25 meter leven diverse vogels.

Binibeca

Binibeca is een leuk authentiek dorpje waar het heerlijk slenteren is langs de witte huisjes. In het kleine centrum zijn veel smalle straatjes, steegjes en tunnels waar je je terug in de tijd waant. Er zijn enkele terrasjes waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. In de baai van Binibeca kun je ook prima snorkelen dankzij het heldere water.

Barranco D’Algendar

Barranco D’Algendar is een prachtige bezienswaardigheid voor de natuurliefhebbers. In deze 7 kilometer lange kloof is het geweldig wandelen. Onderweg kom je de via kronkelende paden mooie ruïnes tegen en overblijfselen uit de prehistorie. Met een beetje geluk zie je tijdens je wandeling adelaars of gieren.

Cala Galdana

Je mag ook absoluut een bezoek aan Cala Galdana niet overslaan. Geniet hier van het heerlijke strand in één van de mooiste baaien van Menorca. Niet voor niets heeft deze bestemming al diverse awards in de wacht gesleept vanwege zijn schoonheid.

Naveta D’es Tudons

Naveta D’es Tudons is een 3000 jaar oud historisch bouwwerk uit de bronstijd. Dit grafmonument is zeker een bezoek waard. Dit monument van 13 bij 7 meter fungeerde vroeger als begraafplaats en is gebouwd uit enorm grote stenen die een omgekeerd schip voorstelt. De naam verwijst naar de vorm van het bouwwerk.